Ready? Set… GO

Het startschot is gegeven

Gedaan met twijfelen, doen! Doen waar onze ogen van gaan fonkelen.
Voor mij is het schrijven.
Maar, zegt een stem, moet je geen opleiding of 1 of andere workshop gaan volgen als je dees te goei wilt doen?
Hmmmm…. Zou ik dat toch maar eerst doen?

Ken ik u van ergens?

Ik ken die stem intussen al. Dat is de perfectionist in mij die niet wilt falen en al zeker niet publiekelijk. Een stukje ego dat alles goed wilt doen, gecontroleerd, om de pijn niet te hoeven voelen bij kritiek en/of afwijzing.

Als dit hem niet gegarandeerd is, wil het niet mee doen.

Ik herken het, ik erken het en stel het gerust.
Ik geef het vertrouwen door te zeggen dat er niets zal en kan misgaan.
Half gerustgesteld ego: Ok, laten we dit doen. Maar kom daarna niet zagen, en zorg ervoor dat ik niet hoef te zeggen “Zie je wel”…
Sssschhhhttt! Ik zie jou, jouw beurt om mij te zien.

My way or no way

Dus geen blog of schrijf-opleiding voor mij als voorwaarde om te mogen gaan bloggen. Niet vanuit die intentie.
Trouwens, dan doe ik het weer op een manier die opgelegd of uitgevonden is door iemand anders, gebaseerd op wat voor die persoon (toen) juist was of afgesteld is op verwachtingen van buitenaf of wat politiek correct is (wat zo in is tegenwoordig).

Laat het me op mijn manier doen.
Ik wil fouten maken, vallen en dan opstaan. Nog es goed kunnen lachen om mezelf om dan uiteindelijk toch te besluiten die opleiding te gaan volgen ๐Ÿ™‚ Met als verschil dat die keuze vanuit mรญj komt en niet vanuit dat deel dat bang is om af te gaan.

Moraal van het verhaal

Het is makkelijk(er) om een ander te volgen of je te laten leiden door je eigen angst.
Veel uitdagender is het om je eigen authentieke manier te vinden en je eigen, zuivere leiding te gaan volgen.

Ik heb er alvast zot veel goesting in!

She caught a hole in the fence and she ran.
She left her troublesome prision behind.
She didn’t wanna fuel the fire.
She didn’t wanna lose her desire

Wondermooi lied ‘She’ van Alice Phoebe Lou


4 reacties op โ€˜Ready? Set… GOโ€™

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s